Пт, 26.04.2024, 08:09
Добро пожаловать, Гость | RSS

Отдел обслуживания дошкольников и учащихся 1-4 классов

А что у нас?
Qr-code
Полезное
Разделы
Канал YouTube
Опрос
Какова роль детской книги в современном обществе?
Всего ответов: 2004

Работа отдела

Главная » 2014 » Фв » 12 » Зустріч з артистом цирку Труновим О.
15:50
Зустріч з артистом цирку Труновим О.

   Встреча с артистом цирка,новости нашего отдела,Трунов Алексей,Донецкий цирк Космос

Зустріч з артистом цирку Труновим О.

10 лютого в Донецькій обласній бібліотеці для дітей ім. С.М. Кірова у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4-х класів в рамках літературної вітальні «Місце зустрічі - бібліотека» відбулася зустріч з артистом цирку Труновим Олексієм, який був нашим читачем з раннього віку.
    До уваги читачів була представлена книжкова виставка присвячена цирковому мистецтву.
Цирк
В місті кругом афіші.
Цирк, приїжджай скоріше.
Всі ми давно з квитками…

    Бібліотекарі познайомили дітей з історією створення цирку з історією виникнення цирку «Космос» в Донецьку: « в 1925-му році в Сталіно з'явився свій стаціонарний цирк. Він також був дерев'яний. Перше представлення відбулося 7 січня 1926 року. Відкрив сезон колектив «Коларт». Ще запам'ятався жителям міста він тим, що 29 липня 1927-го року читав тут свої вірші Володимир Маяковський».
У 1933 році цирк перемістився в сусіднє місто - Макіївку. І довгий час у нашому місті вистави давали приїжджі, споруджуючи для цього тимчасові намети
     На екрані читачі побачили одну з перших циркових афіш, фото першого дерев'яного цирку в Юзівці.
Також читачі дізналися що таке манеж - круглий майданчик всередині цирку, на якій демонструються циркові номери. Діаметр манежу незмінний у всіх країнах і становить близько 13 метрів. Манеж завжди обнесений бар'єром і спочатку його грунт, і покриття були пристосовані виключно під вимоги кінних номерів. Манеж сучасного стаціонарного цирку являє собою складне технічне спорудження, що дозволяє протягом декількох хвилин переходити від номерів на льоду, до водних феєрій або кінних атракціонах.
   Встреча с артистом цирка,новости нашего отдела,Трунов Алексей,Донецкий цирк Космос Читачі розповідали, що вони дуже люблять ходити в цирк, і хто їх улюблені циркові артисти.
На зустріч до літературноїу вітальні був запрошений артист цирку -жонглер. Трунов Олексій. Читачі познайомилися з біографією артиста: «Народився в сім'ї артистів. Батько Трунов Олександр Петрович - адміністратор цирку. Мама Трунова Олена Володимирівна - художник Донецької обласної бібліотеки для дітей ім. С.М.Кірова. Дядько Рогов Анатолій Володимирович - цирковий артист, виступає на моноциклі (одноколісний велосипед). Тітка Рогова Жанна - артистка цирку, виступає з тваринами. Сестра Рогова Лариса - артистка цирку, повітряна акробатка.
    Гімнастикою Олексій почав займатися з 9 років. Відвідував циркові колективи в Макіївці, Донецьку. Навчався в школі мистецтв, клас акробатики. Після закінчення школи поступив у Київський естрадно-цирковий коледж. Під час навчання брав участь у багатьох естрадно-циркових виступах. Закінчив коледж з відзнакою. Після закінчення коледжу гастролював в Арабських Еміратах, на Тайвані, в Англії, в Єгипті. Свої циркові номери показував подорожуючим на круїзних кораблях. Читачі переглянули відеозаписи виступів артиста, змогли задати питання. Також Олексій показав читачам номер з м’ячиками.
Веселий цирк
В цирк ми бавилися з братом.
Був Сергійко акробатом.
Я жонглером справжнім став:
ось, тарілки вже дістав.
Глядачі — сусідські діти —
принесли до цирку квіти.

Категория: Новости нашего отдела | Просмотров: 2272 | Добавил: Ольга | Теги: новости | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход

Поиск по сайту
Полезное
Счетчики
Яндекс.Метрика

Все книги, представленные на сайте, взяты из открытых электронных источников. Права на книги принадлежат их правообладателям.
В том случае, если авторы текстов или владельцы авторских прав будут возражать против их расположения в открытом доступе просим поставить нас об этом в известность.
Мы НЕМЕДЛЕННО уберем такие материалы.
С уважением, сотрудники отдела обслуживания дошкольников и учащихся 1-4 классов ГУК "Донецкая республиканская библиотека для детей им. С.М. Кирова"
E-mail: bibliotekakirov@yandex.ua Bibliotekakirov.ucoz.ua/© 2024



javascript://